Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rekordmånga journalister till Melodifestivalen

Publicerad: 8 Februari 2008, 05:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Över 200 journalister är ackrediterade till varje deltävling av årets Melodifestival. Taket är nästan nått för hur många journalister man klarar av att ta emot. "Vi börjar nå gränsen", säger Helena Brodén, pressansvarig Melodifestivalen.


När ansökningstiden för ackrediteringar av journalister till Melodifestivalen gått ut kan Helena Brodén konstatera att fler journalister kommer i år än någonsin tidigare.

- Det är definitivt fler än förra året. Jag tror att antalet ökar år för år på grund av det stora intresset för tävlingen som helhet, säger hon.

Över 200 journalister är ackrediterade till varje deltävling, drygt 100 kommer till andra chansen, och över 400 journalister är ackrediterade till finalen i Globen 8 mars.

- Alla typer av medier finns representerade. Dagstidningar, kvällstidningar, specialtidningar, webbredaktioner och stora specialsajter som Esctoday.

Men bloggarna får inte vara med. Om de vill skriva om Melodifestivalen får de lösa biljett eller följa spektaklet på tv.

- Vi måste dra gränsen någonstans. Bloggare har vi inte om de inte tillhör någon tidningsredaktion. Då skulle vi säkert kunna ackreditera ytterligare 300 till varje tillfälle.

Helena Brodén tror dock att antalet journalister som festivalen klarar av snart har nått taket.

- För att de journalister som är ackrediterade ska kunna utföra sitt arbete måste vi ha fysisk plats för alla. Nu klarar vi oss men vi kan inte bli så många fler.

Den första deltävlingen tar plats i Göteborg på lördag.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.