Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rekordmånga biobesökare i sommar - reklamen ökar

Publicerad: 7 Augusti 2008, 13:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Sommarsverige går på bio som aldrig förr. SF Bio hade 1,7 miljoner besök under juni och juli, vilket var en ökning med 7 procent jämfört med i fjol och rekord under 2000-talet.


- Vi har haft exceptionellt bra filmpremiärer i sommar. Tidigare vågade vi inte släppa starka premiärer som Indiana Jones och Sex and the City under sommaren för att folk har semester då, men det har visat sig att folk gått på bio ändå och oavsett väder, säger Thomas Runfors, informationschef på SF Bio.

En anledning till de starka amerikanska sommarpremiärerna är den ökade illegala nedladdningen. USA har länge haft starka sommarpremiärer och SF Bio strävar numera efter att ha den svenska biopremiären så nära inpå den amerikanska som möjligt.

Det ökade antalet svenska biobesök under sommaren kan jämföras med julhelgerna och det får konsekvenser för branschen.

- Det här betyder mycket. Vi har omkring 250 filmer som ska ut varje år. Förut var säsongen kanske 8 månader och det kunde bli så trångt att vissa filmer knappt fick plats, säger Thomas Runfors och säger att det också hjälper till att öka försäljningen av bioreklam.

- Omsättningen inom bioreklam har ökat i år och vi ser en positiv trend. Så vitt jag vet har vi varit ganska fullbokade i sommar. Sedan omkring 1,5 år tillbaka då reklamen blev digital kan vi också målgruppsanpassa reklamen mer, säger han.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.