måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Reklamsäljet på Schibsteds sportsajt snart igång

Publicerad: 23 september 2008, 06:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Schibsteds sportsajt S24 har sänt sina första två hockeymatcher.


MS

Martin Schori


S24 drivs av Rörlig Bild Sverige, RBS, som samägs av Schibsted-tidningarna Aftonbladet och SvD. Sajten har för närvarande rättigheterna att sända 45 allsvenska hockeymatcher, som tittarna betalar 19 kronor för att se.

Än har reklamsäljet inte kommit igång, men enligt projektledaren Jakob Andersson ska traditionell webb-tv-annonsering med spottar och billboards, samt banners, snart bli tillgängliga för annonsörer. Han hoppas också på skräddarsydda, mer kreativa lösningar för enskilda företag.

- Det finns mycket spännande saker man kan göra. Vi tror att det finns ett stort intresse eftersom att sport är känt för att kunna vara med och påverka tittarbeteenden, säger han.

Tanken är att besökarna ska slussas in från SvDs och Aftonbladets sportsajter. Två matcher har hittills avverkats.

Hur många tittade?

- Det är lite för tidigt att gå ut med några siffror. Men vi är väldigt nöjda, både med produktionen och tittarsiffrorna. Det verkar som att det finns en tydlig betalningsvilja för att få se på sport, säger Jakob Andersson.

Hur mycket ska sajten omsätta?

- Det låter vi tittarna avgöra. Marknaden är stor, helt klart, men vi har en ödmjuk inställning.

Sändningarna produceras av Dream Team Production. Snart dyker även gratisklipp upp på S24, med höjdpunkter från fotboll, motor, hockey golf och tennis.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev