Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Reklambyrå-vd får sommarjobb som radiopratare

Publicerad: 2 Maj 2008, 07:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Ronny Olovsson, Aftonbladet Söndag-krönikör och vd för reklambyrån Vinter, blir radiopratare i Efter 12 i P4 under sommaren.- När man är vd på Vinter måste man ordna sig ett sommarjobb, säger han till Dagens Media.


Ronny Olovsson ska prata i radio fem söndagar, klockan 12-14, i sommar.

- Det blir ett aktualitetsprogram som ska summera veckan och suga tag i veckans snackisar. Det ska pendla mellan allvar och "glimten i ögat", även om jag inte vet hur det ska synas i radio, säger han.

Hur går det annars för Vinter?

- Vi har verkligen fullt upp. Det dundrar på och går riktigt, riktigt bra. Vi har varit väldigt expansiva under hösten, då vi införlivade en webbyrå med fyra personer. Det är fantastiskt kul.

Ronny Olovsson har även börjat sälja medieträning under parollen "älska media".

- Jag har varit runt dels i det offentliga, och hållit workshops med till exempel rektorer, dels på koncernledningsnivå i stora bolag. Min känsla är att rädslan för media gör att det bara blir krishantering - man ser inte alls möjligheterna. Där kan jag öppna en mängd luckor som har varit igenslängda.

Reklambyrån Vinter, som ligger i Luleå, förväntas omsätta cirka 28 miljoner kronor det brutna räkenskapsåret 2007/2008. Byråintäkten bedöms landa på 17 miljoner kronor.

- Det pratas mycket om att lågkonjunkturen är på väg. Så ser det inte alls ut för oss, vi känner inte av det, säger Ronny Olovsson.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.