Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Regeringen kan lägga proposition om digitalmomsen nästa år

Publicerad: 6 November 2014, 08:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Frågan om den digitala momsen har länge varit en nagel i ögat på mediebranschen. Nu kan Dagens Media avslöja att regeringen ämnar lägga en proposition redan nästa år.


6 procents moms på papperstidningar, 25 procents moms på digitala utgåvor. Den ekvationen har länge varit ett huvudbry för många aktörer inom mediebranschen. Men enligt Niclas Malmberg, miljöpartistisk ledamot i kulturdepartementet, är bollen nu i rullning mot en förändring.

Han förväntar sig en propostion kring ändrade momssatser redan nästa år.

– Vi har diskuterat det med kulturministern och jag vet att departementet arbetar med frågan just nu. I vilket skede det befinner sig kan jag inte svara på men ingen jag har pratat med har kunnat försvara momsen som den ser ut nu. Jag utgår från att det kommer en proposition i frågan 2015, säger Niclas Malmberg till Dagens Media.

Exakt var momssatserna kommer att landa vet han inte. Hans förhoppning är dock att papper och digitalt kommer att ligga på samma nivå.

– Det är min grundinställning. Men det kan hända att det hamnar någonstans mitt emellen. Det finns ett EU-regelverk här som man måste ta hänsyn till, men jag är osäker på den frågan, säger Niclas Malmberg.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.