Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Regeringen har fattat ett klokt beslut"

Publicerad: 29 Augusti 2008, 06:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Svenska Dagbladets vd Raoul Grünthal är nöjd med kulturministerns utspel.


Den 13 augusti skrev Svenska Dagbladets vd Raoul Grünthal ett brev till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth för att be henne om ett samtal angående presstödet. Kanske har han nu fått gehör. I dagens Svenska Dagbladet skriver Lena Adelsohn Liljeroth att regeringen inte ska genomföra det förslag man tidigare lagt, som skulle innebära att Svenskans stöd rasar från cirka 65 miljoner kronor per år till 17 miljoner kronor.

Svenska Dagbladets vd Raoul Grünthal är, föga förvånande, nöjd.

- Det här gynnar konkurrensen och mångfalden inom medier. Dessutom ska det nu bli en öppen process, det har varit problemet tidigare. Det har varit hemliga anmälningar från Bonnier och samtal med Bryssel. Processen har inte varit transparant, säger han.

Svenska Dagbladet har kampanjat mot förslaget, bland annat genom annonser. Tror du det har påverkat kulturministerns beslut?

- Jag har läst igenom remissvaren och jag kan absolut säga att det var ganska stor sannolikhet att regeringen skulle ändra på beslutet. Det var inte bara vi, men huvudargumentationen kändes igen från många olika håll. Frågan har varit om det verkligen kan gå till så att en stor konkurrent anmäler och EU fattar beslut å våra vägnar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.