måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Regeringen behåller (s) folk i SR och SVT

Publicerad: 22 februari 2007, 09:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

Den nya regeringen föregår med gott exempel vad gäll utnämningspolitik och låter alla ordförandena inom public service sitta kvar. I alla fall ett år till.


Rvd

Rolf van den Brink


Således fortsätter mediekonsulten Ove Joanson som ordförande i Sveriges Radio AB. Lars Engqvist får stanna kvar som ordförande för Sveriges Television AB.

- Beslutet bygger på att regeringen värnar verksamheten i bolagen. Det händer mycket på medieområdet nu och vi anser att verksamheterna mår bäst av stabilitet, säger Maria Dupont, pressekreterare hos kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth

Därmed får den socialdemokratiska trotjänaren Lars Engqvist stanna kvar på jobbet. - Absolut. Vi har tagit beslutet i ljuset av att SVT har bytt vd. Vi anser att Lars Engqvist bidrar med kontinuitet.

Utnämningarna gäller för ytterligare ett år.

- De ska ses i ljuset av att regeringen ser över utnmämningspolitiken och att en översyn av public service är på gång. Vi har ett annat synsätt på utnämningar än socialdemokrater och kan låta Lars Engqvist sitta kvar för verksamhetens bästa.

Maria Dupont och kulturministern hade kunnat tjäna en hacka på utnämningarna.

- Det var synd att vi inte slog vad Leif Pagrotsky. Han slog ju vad i Ekot om att vi skulle bytas ut Ove Joansson i Sveriges Radio.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev