Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Realtids vd till rasande attack efter Connoisseur-release

Publicerad: 17 April 2008, 09:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Dominika Peczynski, vd på pr-byrån Mafioso, tog mycket illa vid sig när hon fick se Jonas Wiwen-Nilssons svar på en release om Connoisseur.I ett mejl kallar Realtid.ses vd releasen för ett "patetiskt jävla skit pressmeddelande". Dessutom kallar han Veckans Affärers redaktion för "fittor".


En medarbetare på Dominika Peczynskis pr-byrå Mafioso skickade i förmiddags ut ett pressmeddelande till Sveriges nyhetsredaktioner.

Men pressmeddelandet, som handlade om en undersökning gjord av miljonärstidningen Connoisseur, togs inte emot väl på affärstidningen Realtid.se.

Jonas Wiwen-Nilsson, vd och ansvarig utgivare på Realtid.se, skickade omedelbart ett svar till Mafiosos konsult:

"Tja! Vilket patetiskt jävla skit pressmeddelande. Jag skickade precis runt det till redaktionen för att försökra mig om att vi inte skulle publicera det. Men DI E24 och fittorna på VA hugger säkert."

Jonas Wiwen-Nilssons mejl togs emot med stor förvåning på Mafioso.

- Jag blev väldigt illa berörd, säger Dominika Peczynski till Dagens Media.

Hon ringde kort därpå upp Realtids chefredaktör Olle Blomkvist eftersom hon trodde att Jonas Wiwen-Nilsson var reporter på nättidningen.

- Då ringde Jonas Wiwen-Nilsson upp och skällde ut mig för att jag inte visste att han var vd. Jag frågade om han tyckte det var okej att skriva så till en människa som aldrig gjort någonting mot honom och han sa att han tyckte det.

Jonas Wiwen-Nilsson håller inte med om att han skällde ut Dominika.

- Jag ringde bara och frågade henne varför hon ringde till Olle och inte till mig, när det var jag som hade skickat mejlet.

Han är ångerfull över sitt mejl till Mafiosos konsult.

- Det stämmer att jag mejlade tillbaka till Mafiosos och det var dumt av mig. Jag är lite impulsiv ibland, och ibland är det bra, ibland är det dåligt.

Jonas Wiwen-Nilsson säger att han reagerade på hela tonen i pressmeddelandet.

- Jag kom aldrig längre än till ämnesraden som löd: "Sveriges miljonärer räds inte lågkonjunkturen". Då reagerade jag instinktivt och det var dumt.

Han fortsätter:

- Jag mejlade direkt till redaktionen och sade att vi inte tar upp det här. Men jag hade rätt i att både E24 och DI skulle göra det. Sen frågar jag mig om Dominika och Mafioso gör sin kund en tjänst eller otjänst genom att läcka det här till Dagens Media.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.