tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rättvisemärkt i sin största kampanj någonsin

Publicerad: 11 september 2008, 11:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Rättvisemärkt arrangerar för andra året i rad Fairtrade Fokus, en två veckor lång kampanj för att höja kännedomen om varumärket. Kampanjen drar i gång vecka 41 och ska framför allt synas i butik och utomhus.


OE

Ola Eriksson


Rättvisemärkts kampanj startar vecka 41. I början av året bytte Rättvisemärkt bort reklambyrån Storåkers till förmån för Patrik Sthlm. Byråns första kampanj drar i gång vecka 41 och blir den största reklamkampanjen någonsin för Rättvisemärkt.

- Det är fortfarande ingen jättekampanj men i Rättvisemärkts värld är det den största hittills, säger Patrik Sundström, kreativt ansvarig på Patrik Sthlm.

Kampanjen syns på utomhustavlor i ett 30-tal städer runt om i landet, mestadels placerat nära köptillfället i gallerior och köpcentrum. Utomhus kompletteras med event och butiksmaterial samt butikstv. På Aftonbladet.ses och DN.ses webb-tv ska korta reklamfilmer synas. Målet är att driva trafik till en kampanjsajt med en längre informationsfilm om organisationens arbete och produkter.

I kampanjmaterialet sätts odlarna och producenterna i fokus. Filmning och fotografering har gjort i Etiopien och Kenya.

-Vi vill göra loggan synonymt med odlarna och poängtera att det här inte handlar om välgörenhet utan att odlarna och producenterna är några som du gör affärer med när du handlar rättvisemärkta produkter. Man ska inte tycka synd om odlarna utan vi vill ge dem en röst där de kan berätta om vad Rättvisemärkt betyder ur deras perspektiv, säger Patrik Sundström.

Rättvisemärkts mediebyrå är PHD, där Lona Lemmouh är kundansvarig.

Arbetsgrupp print och webb: Patrik Sundström, CD, Copy; Pelle Helmstein, AD; Gunlie Nilsson och Annika Westerhult, produktionsledare; Olle Alm, Grafisk form; Linus Hallgren, foto.

Arbetsgrupp film: Madeleine von Sivers, producent; Patrik Sundström, manus, regi; Karolin Barhammar, foto; Gunlie Nilsson, Produktionsledare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev