Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Raseri mot filmfestivalens samarbete med Canada Goose

Publicerad: 19 November 2015, 12:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

Stockholms internationella filmfestivals Facebook-sida matas full av arga kommentarer kring sponsorn Canada Goose.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Efter att det stått klart att filmfestivalen, som äger äger rum i Stockholm mellan den 11 och 22 november, sponsras av klädmärket Canada Goose rasar nu många mot arrangemanget.

Filmfestivalens officiella Facebook-konto matas med bilder och uppdateringar från festivalen men i kommentarsfälten framförs också skarp kritik.

"USCH FÖR STOCKHOLMS FILMFESTIVAL! Hoppas karman slår tillbaka!" , skriver en kritiker.

"Om ni ska fortsätta samarbeta med Canada Goose kan ni ju visa film på hur de behandlar djuren när de tar deras päls och dun. Nä just det, det är för obehagligt. SKÄRPNING! VI SLUTAR ALDRIG KÄMPA FÖR DJUREN! BLUNDAR NI OCH HÅLLER FÖR ÖRONEN SKRIKER VI HÖGRE!" , skriver en annan.

Det är en del av de många kommentarerna som cirkulerar i kommentarsfälten på sajten. En del användare uppmanar även till bojkott av festivalen.

Och efter att ett flertal besökare ifrågasatt festivalens sponsor har festivalen inte svarat på några kommentarer vilket väckt fortsatt arga reaktioner.

"HALLÅ SVARA PÅ KRITIKEN!!!!!" och "Det börjar lukta skumt - var munkavle ett villkor från Canada Goose? Annars hade ni inte fått deras sponsorpengar?" , är några av reaktionerna.

Canada Gooses logga finns i nuläget inte med på festivalens lista över sponsorer men loggan syns på mingelbilder som festivalen lagt ut.

Sponsoransvarig för festivalen, Rikard Förare, bekräftade även innan festivalen att Canada Goose var deras senaste tillskott.

– Jag har följt Stockholms filmfestival under många år och inspirerats av deras fina samarbeten med bland annat Telia, Jamesson och nu senast Canada Goose. Stockholms filmfestival ses som en förebild i sponsringsbranschen och har vunnit flera priser i Sverige och internationellt. Jag ser fram emot att få vara en del av ett vinnande team, sade Rikard Förare innan festivalen i ett pressmeddelande.

Dagens Media har sökt både Stockholm International Film Festival och Canada Goose, utan framgång.

LÄS OCKSÅ:

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.