Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Raseri mot Anders S Nilsson

Publicerad: 8 April 2010, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Parlamentets programledare Anders S Nilsson får hård kritik efter en intervju med Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård. "Jag blev först full i skratt, sen förbluffad och förbannad", säger hon.


Lina Thomsgård fick nog av att se enbart män i paneler, i tv-program, som klubbfixare och föreläsare. Därför grundade hon Rättviseförmedlingen - som fått mycket uppmärksamhet i medierna de senaste veckorna.

I tisdags intervjuades Lina Thomsgård av Anders S Nilsson för SBS Radios Mix Megapol. Efter en rad frågor om varför förmedlingen behövs avslutar Anders S Nilsson med att säga att "det är ju kul att du har något att göra".

Något som får Lina Thomsgård att bli märkbart irriterad.

När Dagensmedia.se når Lina Thomsgård på onsdagen sitter irritationen kvar.

– Jag hoppades på att det var Anders som ringde för jag vill höra hur han tänkte med intervjun. Jag blev först full i skratt, sen förbluffad och förbannad, säger Lina Thomsgård.

Rättviseförmedligen jobbar ideellt för att få en jämvikt mellan män och kvinnor inom olika områden. Facebookguppen har idag över 7 000 medlemmar.

– Det är otroligt sorgligt att Rättviseförmedlingen behöver finnas. Jag gör det inte för att det är kul, utan för att jag tror det är nödvändigt, säger Lina Thomsgård.

Intervjun ledde till en storm mot TV4-programledaren i sociala medier som bloggar och Twitter. Nöjesguidens chefredaktör Margret Atladottir skriver på Twitter att Anders S Nilsson borde få sparken.

Quetzala Blanco på Nyheter24 reagerar också på intervjun och undrar "hur i helvete kan han sitta kvar?"

Lina Thomsgård säger att hon fick massor av reaktioner efter programmet.

– Direkt efter var det många upprörda som hörde av sig via sms och mail, och jag bad direkt Anders ringa för att höra hur han själv tyckte det gått. Det glädjer mig att omvärlden verkar överens om att det hela inte blev så lyckat. Det bådar gott för framtiden.

Dagensmedia.se har upprepade gånger sökt Anders S Nilsson, samt Åsa Paborn, stationschef för Mix Megapol.

Henrik Boman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.