Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rapports chef till Arbetsmiljöverket

Publicerad: 9 Maj 2011, 08:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Rapports programchef och ansvarige utgivare Morgan Olofsson har sagt upp sig. Istället ska han bli kommunikationsdirektör på Arbetsmiljöverket.


Morgan Olofsson har varit på Rapport sedan 1993. 2005 blev han programledare för Rapport och två år senare befordrades han till ansvarig utgivare.

Nu har han alltså valt att säga upp sig för att istället bli chef för statliga Arbetsmiljöverkets nya kommunikationsavdelning.

– Jag vill pröva på något annat och det är få jobb jag skulle tänka mig att ta, men det här erbjudandet var så lockande att jag inte kunde låta bli, säger Morgan Olofsson till dagensmedia.se och fortsätter:

– För mig handlar jobben om samma frågor. Arbetsmiljöverket arbetar för att hjälpa medarbetare forma sin arbetsplats. En bra arbetsplats är en grund för demokrati och det är den frågan jag brinner för. Det ska också bli jättespännande att driva varumärkesarbetet och ansvara för värdegrundsarbetet.

Hur känns det att sluta på SVT efter 18 år?

– Jag kan inte säga något annat än att det är svårt. Det är med vånda jag har tagit det här beslutet, men jag måste lyssna på mig själv och jag kände att det var dags att göra något annat. Jag har haft några fantastiska år på SVT, men för att komma någon annanstans krävs det att man lämnar.

Hur känns det att byta journalistiken mot kommunikation?

– För mig är journalistik ett väldigt viktigt verktyg i en demokrati. Själva grunden för Arbetmiljöverket är också demokrati så på det sättet känns det inte som jag byter sida. Nu hoppas jag att jag på ett annat sätt kan bidra till demokrati och utveckling.

Stänger du dörren för journalistiken nu?

– Jag vet faktiskt inte. Just nu är jag på väg till Arbetsmiljöverket och känner att jag ska göra ett bra jobb under en lång tid så jag har inte ens refklekterat över den tanken, säger han och fortsätter:

– Det handlar väl egentligen mer om att andra kanske stänger dörren för mig om de känner att jag gått över till den mörka sidan eller vad man nu ska kalla det med glimten i ögat.

Morgan Olofsson tillträder den nya tjänsten i augusti.

Per Einarsson blir tf programchef för Rapport tills en efterträdare har rekryterats.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.