Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rapidus startar nyhetsbyrå

Publicerad: 16 Maj 2008, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Nyhetsbrevtjänsten Rapidus startar nyhetsbyrån R24. Nyhetsbyrån ska rapportera om de skånska börsbolagen. Första kunden är Skånska Dagbladet.


Rapidus startade år 2000 sitt abonnerade nyhetsbrev som rapporterar om företag i Öresundsregionen. Bolaget driver även sajten Nytt från Öresund.

- Öresund är en av de hetaste regionerna i norra Europa. På den danska sidan finns många stora tidningar med Børsen som flaggskepp, men i Skåne är bevakningen dålig och det finns en massa spännande nyheter som aldrig når den skånska publiken. Det här är en idé vi har haft en längre tid och nu är det dags att göra något på riktigt, säger Thomas Frostberg, vd och chefredaktör för Rapidus.

Första kunden är Skånska Dagbladet, men Rapidus för även diskussioner med en medieaktör i Stockholm. Men vilken det är vill inte Thomas Frostberg avslöja.

- Det är inte klart än. Men före sommaren tror jag att vi har signat en kund till.

Rapidus är nu cirka 10 medarbetare och tre nyhetschefer har utsetts för att leda arbetet i de olika kanalerna; Wivan-Kristina Sandberg, Kristian Svensson och Lisa Kirsebom. Räkenskapsåret 06/07 omsatte Rapidus 2,2 miljoner kronor och gjorde en vinst på 100.000 kronor. I år beräknas omsättningen ligga kring 3 miljoner kronor.

- Målet är att på 2-3 års sikt fördubbla vår storlek. Men det sker inte bara med hjälp av R24, utan grundverksamheten växer också.

Rapidus ägs till 65 procent av styrelseordförande Jan Wifstrand och resterande 35 procent ägs av Thomas Frostberg.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.