Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Radiobokningen läggs ned

Publicerad: 22 maj 2002, 15:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Fria Media och Bonnier Radio hamande i en intressekonflikt och lägger ner sitt gemensamma säljbolag Radiobokningen. Ett 10-tal säljare berörs.


Radiobokningen säljer nationellt reklamutrymme för de två radionätverkens stationer i landet. Enligt Louis Davoust, försäljningschef på Bonnier Radio, har inte upplägget fungerat, eftersom ägarna har konkurrerande stationer.

- Vi har stationer där ute som vi vill att Radiobokningen ska representera, men det säger Radiobokningens styrelse nej till. Det har uppstått en intressekonflikt mellan ägarna. Det gäller bland annat vår station Vinyl i Landskrona.

Bonnier Radio ska nu i egen regi ta hand om det nationella säljet. Eventuellt förs personal över från Radiobokningen som läggs ned 30 juni.

- Den möjligheten finns, säger Louis Davoust.

- Nedläggningen är inte bra för radiobranschen. Det öppnar vägen för MTG Radio, som blir gladast av att detta sker, säger en radioköpare, som vill vara anonym.

Radiobokningen skapades i mitten på 90-talet då Bonnier-bolaget annonsbolaget Radio fusionerade med SRAB, ett säljbolag ägt av Radio City, som drog sig ur samarbetet och Fria Media.

(Artikeln har korrigerats sedan första publiceringen. Louis Davoust var felaktigt citerad.)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev