Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Pyttans" lön: 62 miljoner på 12 år

Publicerad: 24 Augusti 2012, 07:11
Uppdaterad: 17 December 2015, 11:10

Elisabeth "Pyttan" Ström har haft en lång – och bitvis stökig – karriär i toppen av svenskt näringsliv. Men någon nöd lär det inte gå på henne.


Det var i går som det stod klart att Elisabeth Ström får sparken från Vattenfall, där hon haft rollen som kommunikationschef. Ett avsked som enligt di.se kostar energijätten totalt 11 miljoner kronor.

Det är inte första gången som Elisabeth Ström tvingas gå under uppmärksammade former, vilket Affärsvärlden berättar om idag. 2002 sparkades hon exempelvis från rollen som vice vd på KF efter ett missyckat – och dyrt – försök att starta en bank. Under två år var hon och också kommunikationschef och vice vd på Posten.

Men någon nöd lär det alltså inte gå på "Pyttan", enligt Affärsvärldens  granskning. Efter ett år på KF fick hon exempelvis en fallskärm med en taxerad inkomst på 10 miljoner.

Totalt beräknar Affärsvärlden att Elisabeth Ström – efter en uppskattning av lön och avgångsvederlag under 2013 – kommer ha tjänat 62 miljoner kronor under de senaste 12 åren.

Tidigare har Elisabeth Ström också arbetat som rektor för reklamskolan Berghs, som vice vd på dåvarande Föreningssparbanken (där hon ansvarade för "Bankboken" – ett dyrt och omdebatterat projekt).

I samband med att hon fick gå från Posten har Elisabeth Ström också arbetat på flera reklambyråer. Hon har också varit ordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.