Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Punkt SEs vd berättar om sina affärer i Thailand

Publicerad: 28 februari 2007, 13:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

Punkt SEs vd Pontus Gustafsson och Henri Brännström, styrelseordförande i Annonsdax, har gjort lysande affärer ihop. Under deras ledning har 12 miljoner kronor förts ut ur landet. Nu berättar Punkt SEs vd om sina investeringar i Thailand.


NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


Under förra året mer än fördubblade Annonsdax sin omsättning, från 15 till 35 miljoner kronor.

På papperet uppgick vinsten till blygsamma 119 000 kronor. Under lång tid har det cirkulerat rykten om att Pontus Gustafsson och Henri Brännström har tjänat stora pengar på Punkt SEs annonsförsäljning. Pengar som enligt ryktena ska ha investerats i en semesterby i Thailand.

En granskning som Dagens Media gjort visar att omkring 12 miljoner kronor ur Annonsdax kassa lämnade Sverige, genom en aktieutdelning via ägarbolaget Processera till det nederländska bolaget Anmarel, som representeras av bland andra Annonsdax styrelseordförande Henri Brännström.

- Jag brukar inte kommentera mina affärer, och jag ser ingen anledning till att göra det nu heller, säger Henri Brännström.

Hans gode vän Pontus Gustafsson - som fram till slutet av oktober förra året var styrelseordförande i Annonsdax - vill först inte heller berätta, men ändrar sig och ringer tillbaka efter pressläggningen av Dagens Medias pappersedition:

- Ok, jag är jävligt trött på ryktena om det här, därför gör jag ett undantag och berättar om mina privata investeringar.

Pontus Gustafsson förklarar att han i december 2005 köpte en del av ett fastighetsutvecklingsföretag i Thailand.

Enligt uppgift till Dagens Media var det Henri Brännström och Pontus Gustafsson som planerade att bygga en semesterby i turistorten Hua Hin i Thailand.

- Henri får svara för sig själv, jag berättar om mina investeringar, och jag köpte en del i ett fastighetsutvecklingsföretag, säger Pontus Gustafsson.

När han förra hösten tillträdde som vd för Punkt SE väcktes frågan om hans affärer i Thailand, och han tvingades redovisa sina investeringar för sina chefer.

- Jag sålde hela innehavet i det thailändska bolaget den 27 november förra året, säger Gustafsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev