Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Prosieben letar svensk personal till München

Publicerad: 28 Februari 2008, 12:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Prosieben, där bland annat Kanal 5 och Kanal 9 ingår, söker efter call-tv-redaktörer som pratar flytande svenska för placering i München. Jonas Sjögren på Kanal 5 och Kanal 9 förnekar att det här är ett steg mot mer ring-in-program i de svenska kanalerna.


Personerna som Prosieben letar efter ska jobba för 9Live International, ett helägt dotterbolag till Prosieben som specialiserat sig på att göra interaktiva tv-program. Personerna som eftersöks ska prata svenska och arbeta med förberedelser för call-tv-sändingar i Sverige.

-Fram tills nu har vi använt externa leverantörer för de här programmen. Nu utvärderar vi om vi kan köpa tjänsterna internt istället, så att pengarna stannar inom koncernen, säger Jonas Sjögren, vd för Kanal 5 och Kanal 9.

Enligt honom innebär inte detta att det kommer bli mer ring-in-program i de svenska kanalerna men han anser att programmen fyller sin funktion.

-Det tycker jag att de gör, de ger ett tillskott till kanalerna så att säga.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.