Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Promedia rasar mot Promedia

Publicerad: 27 Februari 2009, 10:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Mediebyrån Promedias vd, Johan Petersen, har de senaste dagarna blivit nedringd av ilskna företagare som skriker skurk och bedragare i luren. Anledningen är sammanblandningen med företaget, Promedia Kontor & Data, som anses skicka bluffakturor.


- Ska man se humoristiskt på det så är det ju kul att Promedia verkar vara ett gångbart namn. Men det är klart att det är en frustrerande situation, säger Johan Petersen.

Hur tror du att det här påverkar er?

- Jag tror inte att det är någon i branschen som misstar oss för dem, men det är ingen bra situation. Man kan ju undra hur de tänkte på Bolagsverket när de godkände namnet Promedia Kontor & Data.

Johan Petersen berättar att han varit hos polisen och anmält Promedia Kontor & Data.

- Det avskrevs på fläcken eftersom vi inte blivit utsatta för bedrägeriet. Jag har uppmanat de personer som blivit utsatta, och som hört av sig till mig, att polisanmäla.

Johan Petersen har också informerat Svensk Handels säkerhetschef, Dick Malmlund, om Promedia Kontor & Data. Det kan dock bli svårt att agera mot företaget.

- Läser man det finstilta på fakturan framgår att det bara är ett erbjudande. De är smarta de här gossarna, säger Johan Petersen.

Promedia Kontor & Data registrerades i maj förra året och drivs av en 22-årig man, hemmahörande i Stockholm.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.