Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Projector gör 42 reklamfilmer för Samsungs Omnia

Publicerad: 12 November 2008, 10:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Webbyrån Projector vann Samsung i en pitch i våras och rullar nu ut den första riktiga kampanjen. De tar i ordentligt och har gjort inte mindre än 42 reklamfilmer för Samsung-telefonen Omnia.


Omnia är en multifunktionstelefon som ska ta upp kampen med Apples Iphone. Tv-kampanjen rullar redan på tv men på nätet är det Projector som står för den nordiska kommunikationen, uppbackade av produktionsbolaget Ligistfilm.

Kampanjsajten består av 42 filmrutor där var och en av filmerna förklarar en av Omnias funktioner.

- Omnia betyder allt och namnet ska spegla alla de funktioner som telefonen innehåller. Många telefoner säljs idag med tekniska specifikationer som argument men konsumenterna vet knappt vad de innebär eller hur man använder dem, säger Clara Laurent, copywriter på Projector.

Hon säger att kampanjsajten är tänkt att lyfta fram telefonens funktioner men utan att uppfattas som en instruktionssajt.

- Vi gör det med humor och glimten i ögat. Förhoppningen är att folk som sett en av filmerna ska tycka att den är så pass underhållande att de vill se också de andra.

Filmerna kan kopieras från sajten och läggas upp på till exempel bloggar eller Youtube för viral spridning.

- Kampanjsajten har varit uppe en vecka och vi ser att bloggare redan skriver om kampanjen, vilket känns väldigt roligt. Vi hoppas på stor viral spridning men ska också driva trafik genom en bannerkampanj som startar i dag.

Arbetsgrupp Projector: Kundansvarig, Anna Nissen; produktionsledare, Henrik Agnehall; ad, Lars Steiner; copywriter, Clara Laurent; ad ass, Michaela Arnklint;flashutvecklare, David Andersson, Jörgen Söderqvist.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.