Gå direkt till textinnehållet
SökKontaktAnnonsera
Prenumerera

Nyheter

Proffsbloggare bakom ny modesajt

I dag lanserades Modetoppen.se, en sajt som ska samla modebloggare och modesajter på ett och samma ställe. En väl definierad och köpstark målgrupp ska locka annonsörerna.


Publicerad 2007-08-08 03:05

Dela artikeln:

Modetoppen.se bygger på digg-tekniken, att besökarna röstar och betygsätter innehållet för att på så sätt skapa stort utrymme för det materialet som anses bäst.

- Det har startats många modebloggar och alla modetidningar finns numera på nätet. Vi vill samla alla på ett ställe för att enkelt kunna överblicka innehållet som finns, säger Anton Johansson som tillsammans med Eric Martinsson grundat sajten.

Anton Johansson hoppas att annonsorna ska börja rulla in inom kort.

- Vi har en väl definierad målgrupp som är köpstark och vi hoppas att det ska locka annonsörer, både genom traditionell annonsering men också genom samarbeten med sajten.

Enligt honom har de redan ett par samarbeten på gång med traditionella modesajter. Båda grundarna till sajten är studenter men Anton Johansson jobbar också som proffsbloggare på Primelabs som utvecklar bloggverktyget Twingly, och med sökmotorsoptimering på Getupdated. Eric Martinsson driver också webbyrån Grebban Design. Tillsammans har de också startat sajten Applemac.se, en nyhetsblogg med Apple-fokus.

Inom kort planerar de också att lansera Presentdjungeln.se, en sökmotor likt Pricerunner som inte fokuserar på priset i första läget.

- Det blir en sökmotor där användaren kan söka efter presenter efter speciella kriterier som vem som ska ha den. Det blir inte alltid priset som är det viktiga, säger Anton Johansson.

För den sajten hoppas han på att enskilda webbutiker ska vilja vara med och annonsera inom ramen för olika samarbetsprojekt.

Ola Eriksson

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.