Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Printrådgivare kritiserar Expressens sifferdribbling

Publicerad: 23 februari 2007, 12:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

TS-siffrorna visar en kraftig nedgång för Expressen. I dagens Expressen väljer man dock att dölja nedgången bakom siffror som visar att Expressen, GT och Kvällsposten tillsammans med Expressen.se ökar.


Faksimil från Expressen.

I senaste mätningen från TS backar Expressen, GT och Kvällsposten med sammanlagt 14.700 exemplar per utgivningsdag. I dagens utgåva av Expressen har man dock lyckats få fram siffror som visar att tidningarna tillsammans med Expressen.se ökar med 60.000 läsare och har 1.782.000 läsare per dag. Källa är Orvesto.

- Vi redovisar statistik från Sifo som redovisar den sammanlagda räckvidden för print och webb per dag och som är tillgänglig för abonnenter av Orvestoundersökningen. Vi har förbättrat vårt resultat och eftersom vi höjt priset på tidningen så är förtjänsten större än upplageminskningen. 2006 gjorde vi en vinst på 101,5 miljoner kronor vilket var en ökning med 40 procent jämfört med 2005, säger Bengt Ottosson, vd på Expressen.

Visar ni den ökningen för att dölja minskningen i TS?

- Vi redovisar också att vi tappar. Sammantaget når vi ut till fler än någonsin, det tycker vi är positivt.

Jimmy Bolander, printrådgivare på Mediacom, är dock kritisk till siffrorna:

- Det känns som att det alltid dyker upp sådant här i och med Orvesto och TS. Det finns alltid personer som inte har samma insyn som vana medieköpare och därför blir lurade.

Rättelse: Tidigare stod här felaktigt att det inte går att få fram den sammanlagda dagliga räckvidden för papperstidning och webb ur Orvesto.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.