Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Primekonsulten om sitt 1 maj-tal:"Jag nämnde knappt regeringen"

Publicerad: 2 Maj 2008, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Niklas Nordström, seniorkonsult på pr-byrån Prime, förstamajtalade igår i Sigtuna. - Jag pratade mycket om det inre livet i socialdemokraterna, och behovet av förnyelse, säger han till Dagens Media.


Niklas Nordström. Niklas Nordström, SSU-ordförande 1995-1999 och oppositionsråd i Nacka 2003-3005, gjorde igår comeback i det politiska rampljuset.

Prime-konsulten förstamajtalade i Sigtuna - där han tryckte på att socialdemokraterna är i behov av förändring.

- Jag pratade om att socialdemokraterna måste jobba mycket mer med att myndigförklara svenska folket, säger Niklas Nordström, och fortsätter:

- I början av 1990-talet diskuterades mycket ett begrepp som heter egenmakt, och det handlar mycket om att fördjupa demokratin och låta människor få mer makt över sin egen vardag. Det var en del i det här talet.

Individens frihet och egenmakt - det låter som klassiskt borgerliga käppphästar?

- Om man känner till socialdemokratins historia och de tidiga ideologerna, så var de väldigt tydliga när det gäller frihetstankarna och individens rätt i samhället.

- Men socialdemokratin talade mycket under 60- och 70-talen om det starka samhället. Det jag alltid har drivit som politiker handlar mycket om att återknyta till och återevröra de gamla värdena om individens frihet och frihetsbegreppet.

Niklas Nordström undvek att attackera den borgerliga politiken.

- Jag tror knappt att jag nämnde de borgerliga partierna eller regeringen, utan det handlade mycket om socialdemokratins behov. Om att inte lita på opinionssiffrorna utan att jobba själv med sin politik och att nå väljarna.

Hur politiskt aktiv är du idag?

- Inte så mycket. Jag har primärt min politiska verksamhet som fritidspolitiker i landstingspolitiken i Stockholm län, och som gräsrotsaktiv i Nacka. Det mesta andra har jag lämnat.

Hur funkar det att vara politiskt aktiv och samtidigt pr-konsult på Prime?

- Det gäller att man har klart för sig vilka roller och situationer man är i. Man måste vara väldigt säker och trygg i sig själv. Jag har haft en så lång bakgrund i politiken att alla mina uppdragsgivare vet väl var jag befinner mig på den politiska skalan.

- Och jag driver inga frågor som skulle kunna komma i konflikt med det jag jobbar med professionellt. Jag behöver inte hamna i situationer där jag skulle kunna vara jävig eller motsvarande.

Hur många procent av dina medarbetare på Prime tror du delar dina politiska uppfattningar?

- Jag vet inte. De här gamla bilderna av att pr-branschen skulle vara borgerligt dominerad stämmer inte överens med Prime. Vi har en väldig bredd där. Det är som på alla andra arbetsplatser - man röstar på olika saker.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.