torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Prime spränger100-miljonersvallen

Publicerad: 1 oktober 2008, 09:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

När Prime-gruppen summerar sitt brutna räkenskapsår står det klart att de har dragit in 107 miljoner kronor i byråintäkt. "Public affairs-sidan har växt mest", säger Primes vd Carl Fredrik Sammeli.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Carl Fredrik Sammeli, vd Prime Prime-gruppen, bestående av Prime PR, United Minds och Prime M2, ska i dagarna lämna in sitt bokslut till Bolagsverket för perioden 2007.05.01 - 2008.04.30.

Där framgår att Prime har ökat sin byråintäkt med 12 miljoner till 106,8 miljoner kronor. Det är en ökning med 13 procent, jämfört med samma period föregående år.

- Det är public affairs-sidan som har växt mest under det gånga året. Vi har haft en stabil och bra tillväxt och ökat lönsamheten nu under fem år, vilket är väldigt roligt, säger Carl Fredrik Sammeli.

Under perioden hade Prime-gruppen i snitt 81 anställda, vilket ger en byråintäkt på drygt 1,3 miljoner per anställd.

Resultat efter finansiella poster landar på knappt 12 miljoner kronor. Det är en ökning mot föregående års 9,5 miljoner kronor.

- Eftersom vi är ett partnerägt företag så har vi en väldigt långsiktig syn på företagsbygget. Delägarna har ett engagemang för en lång tid framöver och vi delar också relativt broderligt på vinsten. Det gör att vi har väldigt låg personalomsättning bland våra seniora personer, vilket är en förklaring till att vi varje år har ökat både byråintäkt och resultat.

Sedan bokslutet 2004/2005 har Prime-gruppen närapå fördubblat sin byråintäkt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev