Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pressen övergav schlager-fest efter SVT-trakasserier

Publicerad: 23 februari 2007, 09:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

Två SVT-medarbetare ska under schlagern ha betett sig mycket olämpligt mot reportrar och fotografer på både Expressen och Aftonbladet. I går kväll blev stämningen så hotfull att båda tidningarna lämnade Gävle kommuns fest.- Det var riktigt obehagligt, säger en festdeltagare.


NR

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se


Trakasserierna från de båda SVT-medarbetare ska ha pågått under flera veckor - vid deltävlingarna i Örnsköldsvik och Gävle.

I första hand ska trakasserierna ha riktat sig mot en kvinnlig kvällstidningsreporter.

I går kulminerade bråket - som slutade med att Aftonbladet och Expressen i protest lämnade festen som arrangerats av Gävle kommun.

Enligt flera deltagare på festen betedde sig två SVT-medarbetare mycket olämpligt mot reportrar och fotografer från Aftonbladet och Expressen.

Bland annat ska de båda SVT-medarbetarna, som tillhör den tekniska personalen, ha vrålat "jävla gamar".

När Expressens och Aftonbladets utsända frågade efter deras namn fick de svaret:

­ Det säger jag inte, men jag vet vad ni heter.

För att kunna identifiera de båda männen tog en fotograf en bild. Då flög den ena av SVT-männen upp, och skrek åt fotografen. Mannen stoppades av sina kollegor.

- Det slutade med att stämningen blev så obehaglig och hotfull att vi inte kunde stanna kvar, säger en festdeltagare.

Expressens och Aftonbladets medarbetare informerade genast SVTs Helena Brodén, pressansvarig för melodifestivalen, om vad som hänt, hon informerades även om tidigare incidenter.

- Ja, jag fick information om det, säger hon.

Dan Panas är nöjeschef på Expressen:

- SVT har framfört en ursäkt till den berörda reportern och jag har fått en försäkran om att det inte kommer att upprepas, i och med det känner jag att det är utagerat, och reportern kan utföra sitt arbete utan att behöva störas av den här typen av incidenter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev