Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Presschefen lämnar Vattenfall

Publicerad: 15 April 2010, 07:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Erik von Hofsten blir chef för Folksams nya informationsavdelning.


Erik von Hofsten, presschef för Vattenfall Norden, lämnar bolaget. I stället ska han bli chef för Folksams nya informationsavdelning.

– Att vara med och utveckla Folksamas nya informationsavdelning låter som ett väldigt spännande uppdrag. Däför har jag valt att gå vidare efter fem och ett halft år på Vattenfall, säger han.

Vad ska den nya avdelningen göra?

– Det handlar mycket om att utveckla samverkan mellan intern- och extern kommunikation, finansiell kommunikation samt kriskommunikation.

Det har stormat rejält kring Vattenfall. Bolaget gick igenom sin kanske värsta publicitetskris någonsin under hösten 2009.

Internt på Vattenfall har det funnits ett stort missnöje i vissa läger med hur krisen hanterades, samt hur den nya kommunikationsdirektören Elisabeth Ström hanterat arbetet.

Efter kritiken mot Elisabeth Ström gick ett antal chefer inom Vattenfalls kommunikationsavdelning ut i ett öppet brev och uttryckte sitt stöd för henne.

Erik von Hofsten var inte en av dem.

– Jag jobbade för Vattenfall Norden, vilket är en annan del av organisationen.

Du lämnar inte på grund av missnöje?

– Nej, jag går till ett spännande jobb med stor utvecklingspotential. Vattenfall är ett fantastiskt fint företag med många duktiga medarbetare som jag kommer att sakna.

Erik von Hofsten tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.