söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Premiären av Morronzoo-tv sågas av The Voice

Publicerad: 16 september 2008, 09:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Igår gav sig Rix Morronzoo och TV6 in i kampen om morgontittarna. På premiärdagen var det jämnt skägg mellan MTG-utmanaren och Prosieben-konkurrenten Vakna med The Voice på Kanal 5. Men Bo Thorp på The Voice är inte imponerad av konkurrenten.


SA

Synnöve Almer


Statistik från MMS visar att de två morgonprogrammen drog omkring 30.000 tittare vardera. Vakna tycks ha varit något starkare i den yngre målgruppen och hade, enligt MMS, 15.000 tittare i 15-39 år jämfört med Rix Morronzoos 10.000 tittare.

- Det är klart att det här kan driva upp tittandet i TV6, men jag är inte rädd just nu. Jag tror inte att de hotar oss i den yngre målgruppen 15-24 år, men de kan säkert bli starka i äldre målgrupper. Kanske de kan ta tittare från TV4, säger Bo Thorp, vice programdirektör på The Voice.

Han tycker att TV6 första morgonsändningar har en del övrigt att önska.

- De har en bit kvar estetiskt sett, de hade dålig kontakt med tittarna och drabbades av en del tekniskt strul. Det blir säkert bättre, men om det inte blir det så kan det få en negativ effekt på radioprodukten, säger Bo Thorp.

TV6 programchef Anders Knave har tidigare sagt till Dagens Media att kanalens nya morgonprogram ska göras mer tv-mässigt än Vakna, men Bo Thorp är osäker på den strategin.

- Vi fokuserar på musikvideos och studion men de jobbar inte med musik utan gör istället en del tv-inslag, till exempel förintervjuer med artister, vid sidan av studion. Jag är inte övertygad om att det är rätt väg att gå utifrån det jag har sett, men det kanske attraherar äldre målgrupper.

Har du några goda råd till din konkurrent?

- Nu känns det som en radioprodukt. De måste jobba mer mot rutan för att få blickkontakt med tittarna. Sen måste inslagen i ett sådant här format kännas nya och fräscha. Igår läste Gert ur en bok i ett inslag och det kändes väldigt 80-tal. Men jag har ju inte sett alla inslag och programmet kommer säkert att sätta sig efter ett tag.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev