Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Premiär för Ikon1931 - magasin för unga med tro

Publicerad: 12 April 2007, 09:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

I morgon kommer första numret av Ikon1931 ut. Tidningen ersätter de två kristna ungdomstidningarna Gyro och Ung Tro som slås ihop. Den nya tidningen når sammanlagt 5.500 prenumeranter.


Gyro, som haft redaktion i Stockholm, har funnits i tre år, och Jönköpingsbaserade Ung Tro sedan 1931. Med tiden kom de två tidningarna att likna varandra så mycket att redaktionerna beslutade sig för att göra gemensam sak:

- Vi ville båda ta ett nytt steg och funderade på åt vilket håll vi skulle gå. Sedan 2006 har vi haft en del kontakt, och kom fram till att vi tänkte likadant och därför lika gärna kunde satsa på en enda tidning med ny form och delvis nytt innehåll, säger Rickard Alvarsson, redaktör för Ikon1931.

Redaktionen är belägen i Stockholm och består av fyra personer, men tidningen har totalt ett 40-tal medarbetare från Norrland till Stockholm, varav de flesta arbetar på frilansbasis. Tidningen Dagen upplåter sina lokaler till Ikon.

- Vi vill göra en relevant tidning för ungdomar som har en kristen tro eller är nyfikna på Gud. Intresset för livsfrågor växer. Vi får väldigt mycket respons. Målsättningen är att skapa ett forum för unga människor där de kan fundera över de här frågorna, gärna med nya infallsvinklar. Det ska inte vara för politiskt korrekt, säger Rickard Alvarsson.

Någon kampanj för att marknadsföra den nya tidningen planeras inte i dagsläget:

- Vi har inte den ekonomiska möjligheten att pumpa ut stora affischer på stan, så vi jobbar mycket med personliga kontakter. Vi är ute och reser bland landets skolor och ungdomsgårdar, besöker konferenser och liknande. Det finns en uppsjö av kristna evenemang.

Tidningen utkommer med sex nummer per år. Målgruppen är framförallt gymnasieungdomar, även om ambitionen är att bredda läsekretsen så att den omfattar unga från 15 till 25 år.

- Man ska ha kommit upp lite i åldrarna så att man har ett intresse för den här typen av frågor och kan resonera kring dem.

Pernilla Widén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.