Premiär för Flator.se

2009-01-14 15:18  

Sajten Flator.se, som är grundad av två före detta Guava-anställda, har nu smygöppnat. Agneta Nyberg hoppas kunna erbjuda annonsörerna en mötesplats för köpstarka kvinnor.

Agneta Nyberg har jobbat inom seo-branschen i tio år, senast på SEO Logik, som nyligen gick upp i den internationella koncernen Guava.

Som Dagens Media tidigare berättat har Agneta Nyberg tillsammans med sin man Hans Sandblom, SEO Logiks grundare, startat det lesbiska communityt Flator.se. Nu har sajten kommit igång och de första 800 medlemmarna har registrerat sig.

Flator.se är en icke-pornografisk sajt som ska fungera som en mötesplats för lesbiska kvinnor. Där finns bloggar, nyheter, forum och möjligheten att videochatta.

- Det är en penningstark målgrupp som många annonsörer fått upp ögonen för. De är ofta högutbildade och kan inte skaffa familj på samma sätt som heterosexuella, säger Agneta Nyberg.

Flator.se, som är designad av reklambyrån Why Buddha? ska finansieras via sökmotorvänliga annonser.

- Det är många som kanske inte upptäckt att man kan göra det med annonser, säger hon.

Vilka är konkurrenterna?
- Jag tycker att ju fler som finns inom denna nisch, desto bättre. Jag ser inte QX och de andra som konkurrenter.

Hur många medlemmar tror du på?
- Om man tittar på Facebook så finns det runt 45.000 kvinnor som är öppet lesbiska och som uppger att de söker kvinnor. Men det är ett stort mörkertal. Jag kan inte säga exakt men jag har stora förväntningar, säger hon.

Och omsättning?
- Det kan jag inte svara på.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt