Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

PPM-ansvarig ska skapa EU-debatt

Publicerad: 9 Januari 2002, 11:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Amelie von Zweigbergk hanterade en mediebudget på sammanlagt 150 miljoner kronor under åren som informationsansvarig vid PPM-valet. Hennes nästa projekt ska för en betydligt mindre slant väcka svenskarnas debattlust i EU-frågor.


Den nya tjänsten, som ansvarig för extern kommunikation hos den parlamentariska kommittén EU 2004, tillträdde Amelie von Zweigbergk den första januari. Bakom kommittén ligger riksdagspartierna, och syftet är att "stimulera debatt om EU och EUs framtid".

- Min viktigaste uppgift är att lyckas presentera det här på ett så enkelt och aptitretande sätt att allmänheten kan ta det till sig. EU är idag en fråga framförallt för högutbildade och vi vill förändra den bilden, säger Amelie von Zweigbergk.

För hela den treårsperiod som projektet sträcker sig över har kommittén en mediebudget på 30 miljoner kronor. Marknadsföringsarbetet kommer till stor del att bedrivas av informatörer på plats hos skolor, intresseorganisationer och kommuner. Mediekampanjerna kommer inte att vara rikstäckande, utan ska koncentreras till ett län i taget. Hur kampanjerna ska se ut och vilka som blir huvudmedierna är inte klart ännu, enligt Amelie von Zweigbergk.

- Men det kommer att vara ett rejält tryck i det län vi befinner oss, säger hon.

Vad tar du med dig för kunskaper från jobbet som informationsansvarig för den allmäna pensionen?

- Jobben är ganska lika så jag tar med mig en hel del nyttiga kunskaper. Både EU och det "orangefärgade kuvertet" är lågintressefrågor som är väldigt komplicerade. Båda är också viktiga frågor som man inte kommer undan även om man vill det.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.