Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Postens jätteuppdrag: letarbyrå för Nyhetsposten

Publicerad: 5 Januari 2007, 09:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Posten ska lägga ut produktionen av företagstidningen Nyhetsposten, som har en upplaga om cirka 40.000 exemplar. "Det är en stor produktion", säger Per Mossberg, informationsdirektör på Posten.


Nyhetsposten grundades 1986 och skickas hem till alla 30.000 anställda inom Posten och många före detta anställda. Dessutom distribueras tidningen till riksdagen, regeringen och statliga myndigheter. Tidningen utkommer med tio nummer per år.

Posten planerar nu att lägga ut produktionen av Nyhetsposten, som fram till årsskiftet har producerats internt.

- Vi tittar på förändringar i plattformen för tidningen, och vad gäller produktionen. Ska vi göra den med frilansresurser eller lägga den på ett produktionsföretag?, säger Per Mossberg.

Har ni startat en upphandling?

- Nej, men jag håller på att tittar på vad det finns för tänkbara kandidater som kan komma in med förslag på ett upplägg.

Vilka kundtidningsförlag eller byråer kan bli aktuella?

- Jag vill inte peka ut enskilda kandidater. Men det måste vara en grupp som har förutsättningar att göra en bra tidning och som kan jobba integrerat mellan den pappersburna tidningen och den nätburna tidningen. De måste även vara så stora att de har den kapacitet som behövs.

Innebär det här att personal blir överflödig på Postens informationsavdelning?

- Nej, men vi gör om organisationen på informationsavdelningen. Vi etablerar nya kommunikationsfunktioner i meddelandebolaget och i logistikbolaget. Det är ett visst pussel som har gjorts med detta.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.