lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Posten anlitar ratad Idol för reklamkampanj

Publicerad: 24 september 2008, 07:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Daniel Lind, lastbilschaufför på Posten, och countrysångare med imposant slokmustasch lyckades inte ta sig till slutaudition i talangtävlingen Idol. Nu väntar dock en ny karriär, som reklamsångare för arbetsgivaren, Posten Logistik.


HW

Henrik Widell


Daniel Lind presenterades i Idoluttagningen med en film där han rattade sin lastbil och talade om sin kärlek till countrymusiken. När Idoldrömmen gick i kras slängde sig Anne-Catherine Worth, kommunikationschef på Posten Logistik på telefonen.

- Vi hade redan planerat en radiokampanj som baserades på en countrylåt. Egentligen hade vi tänkt att köpa in en röst så att säga men när vi nu hade den talangen inom företaget så passade det som handen i handsken, säger hon.

I dag flögs Daniel Lind ner från Luleå och spelar i skrivande stund in reklamjingeln på studio Riviera i Stockholm. Reklamspotten ska användas lokalt.

- Vi är ständigt ute och söker nya chaufförer och personer i Daniels målgrupp, unga vuxna, är svårast att nå.

När går reklamen ut? Ni måste väl smida medan järnet är varmt och folk kommer ihåg vem killen är?

- Ja absolut. Vi ska använda den så fort vi kan men spoten ska som sagt användas på de lokala marknaderna och användas lite som stapelprodukt när den behövs.

Daniel Lind själv är omtumlad efter de senaste dagarnas turbulens.

- Posten ringde direkt efter Idol i dag satte jag mig på ett plan ner till Stockholm där det var en massa medier i studion. Det har varit sjukt mycket respons för den här grejen.

Varför tror du att du har fått så mycket respons?

- Jag vet inte. Det beror kanske på mustaschen.

Är det här början på en ny karriär som reklamsångare tror du?

- Ha ha nej det vet jag inte. Får jag ett erbjudande så ska jag tänka över det men nu är det tillbaka till Luleå och köra långtradare för hela slanten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev