Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pontus Schultz pris till H&M:s koncernchef

Publicerad: 23 September 2014, 05:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Karl-Johan Persson, vd och koncernchef för H&M, belönas för företagets arbete inom hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

H M

Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv delades igår ut för andra gången.

Förra året prisades Antonia Ax:son Johnson och i år gick utmärkelsen till Karl-Johan Persson.

Priset delas årligen ut till en person i näringslivet som har gjort betydande insatser för ökad mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

– Jag ser det här priset som ett kvitto på att de satsningar vi gör inom hållbarhet uppmärksammas och värdesätts även utanför H&M. Vi ser att hållbarhet är viktigt för både kunder och medarbetare och att vi har ett ansvar att ta hänsyn till mer än bara att maximera vinsten. Därför använder vi vår storlek och vårt inflytande för att driva utvecklingen framåt inom både miljö och sociala frågor, säger Karl-Johan Persson i ett pressmeddelande.

Ur juryns motivering:

Årets pristagare verkar i en bransch som med rätta granskas noga inom samtliga de områden stiftelsen vill uppmärksamma: mångfald, jämställdhet och hållbarhet. Men årets pristagare har inte duckat för utmaningarna. Istället har han med ett imponerande mod, transparens, och med ett genuint och innerligt personligt engagemang, genomfört konkreta förbättringar. Som ledare för ett av världens mest framgångsrika företag inom sin bransch har han möjlighet att verkligen påverka och skapa förändring. Juryns uppfattning är att han gör just det. I det stora. I det lilla. 2014 års mottagare av Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv är en trendsättare i ordets bästa bemärkelse.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

H M

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.