Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pontus Schultz pris till Antonia Ax:son Johnson

Publicerad: 17 September 2013, 07:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

Antonia Ax:son Johnson blir den första som tilldelas priset för ett mänskligare näringsliv.


Ämnen i artikeln:

Pontus Schultz

Priset delades ut av jämställdhetsminister Maria Arnholm i samband seminariet ”Inspirera, påverka och agera”, som arrangeras igår av Pontus Schultz stiftelse för ett mänskligare näringsliv.

– Som företagare har jag under en lång tid varit emot det kortsiktiga tänkandet som tyvärr styr en så stor del av näringslivet. Det var till en början ganska tufft att utmana de rådande normerna, men det har lagt grunden för våra framgångar och jag är därför mycket glad över att bli uppmärksammad för detta, säger Antonia Ax:son Johnson i ett pressmeddelande.

Juryns motivering lyder:

"Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv går till en företagare som med stort mod och framgång följt sina grundvärderingar och uthålligt bedrivit ett konkret förändringsarbete genom att integrera hållbarhet, jämställdhet och mångfald i sin affärsverksamhet. Vi är stolta över att få ge årets pris till en person som genom sitt ledarskap visat att företagande är en viktig förändringskraft för ett mänskligare samhälle och att hållbart företagande är lönsamt."

Juryn för priset är densamma som styrelsen för Pontus Schultz stiftelse: Lisen Schultz, forskare vid Stockholm Resilience Center, Eva Swartz–Grimaldi, ordförande för Norstedts Förlagsgrupp, Hans Stråberg, tidigare vd för Electrolux, Börje Ekholm, vd Investor, Michael Wolf, vd Swedbank, Johan Rockström, professor i miljövetenskap och chef för Stockholm Resilience Center, Mattias Fyrenius, vd Nobel Media, Sara Öhrvall, chef Research & Development Bonnier och Carl Forsström, grundare av Mindmakers PR.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Pontus Schultz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.