Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pontus Gustafsson lämnar Schibsted

Publicerad: 16 Februari 2011, 12:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Pontus Gustafsson - som anklagas för att ha mordhotat en polis och misshandlat en dörrvakt - slutar som affärsutvecklingschef på Schibsted Sverige.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Det var i samband med en blöt utekväll på klubben Ritz som Pontus Gustafsson greps förra året. En polis ville klippa av hans thailändska armband, vilket fick Pontus Gustafsson att enligt förhörsprotokollet utbrista: "Klipper du upp dem ska jag mörda dig".

Pontus Gustafsson är också skäligen misstänkt för misshandel av en dörrvakt och har sedan i höstas haft time-out från sin tjänst på Schibsted. Nu väljer han alltså att sluta.

– Jag anklagas för ett allvarligt brott. Påfrestningarna på mig och min familj har varit stora redan innan åtalet kom. Mitt jobb kräver hundraprocentigt fokus, vilket jag har svårt att leva upp till under nuvarande omständigheter. Därför väljer jag nu att kliva av mina chefsuppdrag tills domen har vunnit laga kraft, sa han då om sin time-out.

Pontus Gustafsson har arbetat inom Schibsted de senaste tio åren och har bland annat varit försäljningsdirektör på Aftonbladet, VD på PunktSE och t.f. VD på Aftonbladet.

Nu ska han istället ska han starta en egen verksamhet i hemstaden Örebro.

– Eftersom att jag inte har jobbat under hösten har jag fått tid att tänka. Bland annat har jag kommit fram till att närheten till familjen och vännerna i Örebro betyder oerhört mycket för mig. Jag har haft nästan tio fantastiska år på Schibsted och det är jag jätteglad för, säger Pontus Gustafsson till dagensmedia.se.

Enligt Pontus Gustafsson är beslutet hans eget.

– Jag och Raoul Grünthal har haft en dialog under hösten och kommit fram till att det inte finns något lämpligt jobb. Samtidigt är jag sugen på att pröva något nytt.

Hur känns det att sluta?

– Det känns både och så klart. Schibsted och Aftonbladet har varit en stor del av mitt liv under en väldigt lång period. Samtidigt känns det spännande att göra något annat. Jag har haft förmånen att ha ett väldigt bra jobb men om inte jag och Raoul hittar något som jag tycker känns spännande är det bättre att testa något nytt.

Raoul Grünthal:

– Pontus entrepenöranda och starka personlighet har starkt bidragittill Schibsteds svenska framgångar. Jag har naturligtvis respekt för hans beslut som innebär att han nu kommer närmare sina anhöriga.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.