Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Politiska journalister är lata"

Publicerad: 11 April 2007, 04:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Den för dataintrång åtalade före detta Expressen journalisten Niklas Svensson gör tillfällig comeback i kvällstidningen. I ett debattinlägg går han i dag till hårt angrepp på landets politiska journalister.


- Många av landets politiska journalister är lata. Det är min bestämda uppfattning, säger Niklas Svensson.

Han berättar vad som kännetecknar en lat politisk journalist.

- De nöjer sig med en källa. En lat politisk journalist citerar direkt från pressmeddelanden och ringer inte upp politiska motståndare.

Niklas Svensson vill dock inte ge exempel på lata journalister. Med sitt inlägg höjer han temperaturen i Stockholms Tingsrätt idag. Idag ska Niklas Svensson höras i ett mål där han är åtalad för att ha gjort intrång i socialdemokraternas nät, Sapnet. Rättegången bevakas av många politiska reportrar. Om de är lata eller ej återstår att se.

- Jag blev i går uppringd av Expressen. Självklart såg jag en möjlighet att berätta hur det egentligen går till, något som alla inte känner till, att politiska journalister ofta bara sitter och tar emot info, säger Niklas Svensson.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.