Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

”Politik är på riktigt”

Publicerad: 1 Maj 2010, 05:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Karin Pettersson lämnade posten som chefredaktör på tidskriften Fokus för ett halvår sedan för att bli kommunikationschef för Socialdemokraterna. I dag, på första maj, blickar hon mest fram mot det stundande valet.


– Det är fantastiskt roligt att få vara med och jobba centralt i en historiskt viktigt valrörelse där så mycket står på spel. Det kommer bli jämnt men vi vinner, säger hon.

Ja valet närmar sig, snart är du i elden på allvar.

– Det blir en stor utmaning. Vi jobbar med temat ”Möjligheternas land” och det är kul att få jobba med ett så starkt och positivt budskap. Samtidigt ska vi påminna väljarna om de löften den sittande regeringen har brutit. Det känns som att spelplanen är på plats och jag räknar med långa dagar framöver. Faktum är att jag redan har bokat upp släkt och vänner som barnvakt.

Något du saknar från journalistiken?

– Ja, vad ska man säga. Det är väldigt olika uppdrag och det visste jag när jag gav mig in i det här. Här är jag en liten kugge i ett stort maskineri, på Fokus var jag en större kugge i ett mindre maskineri. Men det häftiga med det här jobbet är att det är på riktigt, det vi gör påverkar faktiskt samhällsutvecklingen. Jag saknar mina kolleger på Fokus men jag är väldigt nöjd, jag älskar det här jobbet.

Förutom demonstrationstågen, hittar ni på något annat i dag för att få ut ert budskap?

– Det firas runt om i hela landet i dag. På vissa orter har man förnyat första maj och gjort det mer till en familjefest snarare än en demonstration. I Stockholm talar Mona Sahlin som brukligt är när det är valår och jag kan väl säga som så att det säkert kommer ett par nyheter i talet.

Vad betyder första maj för dig?

– Det är en rolig dag där man får tid att umgås och träffa vänner. En festlig dag där man bara umgås och har trevligt helt enkelt.

Får du tid att fira i morgon eller blir det bara jobb?

– Jo jag kommer att fira. Jag tar med mig min pappa och min son och går med i tåget. Det ska bli jättekul.

Karin Pettersson

Familj: Sambo och en son på två år

Bor: På söder i Stockholm.

Aktuell med: Socialdemokrater är alltid aktuella första maj.

Dold talang: Jag är väldigt stolt över att jag en gång har fått Colin Powell att sjunga en Abba-låt.

Medievanor: Jag läser DN, Svenskan och DI varje morgon, följer flödet på nätet och kollar speciellt in New York Times och TT. Annars är det Fokus förstås, P1 och New Yorker. 

Guilty pleasures: Jag är en inbiten fantasynörd. Ingen fanatiker men jag älskar Tolkien och läser ett urval av den bästa nya fantasyn.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.