Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

PO friar Resumés artikel om Matias Palm-Jensen

Publicerad: 22 Februari 2008, 11:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

I våras bussade Farfars vd Matias Palm-Jensen advokatbyrån Vinge på branschtidningen Resumé efter att den publicerat en artikel som påstod att Farfar-vdn inte var nöjd med sin ägare Isobar och hade planer på att sluta. Vinge började med att PO-anmäla tidningen. Nu har dock Pressombudsmannen avskrivit anmälan.


Artikeln publicerades den 26 april. Matias Palm-Jensen fick se en förhandsversion av artikeln och bett om ändringar i sina citat. I tryck ska det dock ha tillkommit citat som inte fanns med i förhandsversionen.

Uppgifterna publicerades i en kortare version på nätet där även Matias Palm-Jensen ska ha utsatts för nedsättande artikelkommentarer.

"Matias Palm-Jensen ansåg sammanfattningsvis att uppgifterna var kränkande och skadade honom yrkesmässigt", står det i anmälan.

Men Pressombudsmannen friar Resumé.

"Även om det enligt min mening förefaller som att tidningen har spetsat till anmälarens kritiska synpunkter och därmed innehållet i artikeln, kan jag inte se att tillspetsningen i sammanhanget tillfogade anmälaren en oförsvarlig publicitetsskada", skriver PO.

Att Matias Plam-Jensen även erbjudits att lämna in ett förtydligande, vilket han avstod från att göra, är en förmildrande omständighet, anser PO.

Dessutom har PO inte mandat pröva artikelkommentarerna eftersom de inte är modererade.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.