Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Playahead startar radiokanal

Publicerad: 10 November 2008, 12:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

MTG-ägda Playahead startar en nätradiokanal tillsammans med MTG Radio under namnet Playahead Radio. Kanalens målgrupp är ungdomar mellan 15-20 år.


- Det största enskilda intresset bland våra medlemmar är musik så radio är ett perfekt komplement till vår community. Samtidigt som medlemmarna chattar, tittar på bilder och söker vänner är det naturligt att de lyssnar på musik, säger Jakob Sjölander, vd på Playahead.

Endast sajtens medlemmar har tillgång till radiokanalen. Playahead kommunicerar inte hur många medlemmar de har, men sajten har ungefär 200.000 unika besökare i veckan, enligt Jakob Sjölander.

Hur många lyssnare kan radiokanalen dra?

- Det är för tidigt att säga. Mig veterligen finns det ingen community som har en radiokanal direkt kopplat till sig. Vi har höga förväntningar.

Än så länge sänds ingen reklam i Playahead Radio. Kanalen ska sända musik dygnet runt och mellan 18.00-22.00 på vardagar sänds en kvällsshow som ännu inte har fått något namn. Programledare är journaliststudenten Anton Ericsson.

Dessutom kan lyssnarna betygssätta låtarna i realtid genom en röstningsfunktion. Rösterna ligger sedan till grund för vilken musik som spelas.

- Vi har en interaktiv publik och vill använda det.

Kanalen ska produceras av MTG Radio och sänds från deras studio. Morgonshowen med Knappen och Hakim från NRJ ska även sändas i Playahead Radio. Slår samarbetet väl ut finns en möjlighet att MTG Radio applicerar det på sina befintliga FM-kanaler.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.