Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Play Us till MTV i Sverige

Publicerad: 14 Maj 2008, 03:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Den svenskproducerade realityserien Play Us får skandinavisk premiär på MTV i slutet av maj - med Nokia som sponsor.Programmet följer det kvinnliga Counterstrike-laget Les Seules på deras världsturné.


- Produktionen är som skräddarsydd för MTV-generationen. Det är kul med unga, tuffa kvinnor och många av våra tittare uppskattar gaming. Dessutom är webben ett viktigt ben för att konsumera det här formatet och där befinner sig ju också vår målgrupp, säger Mattias Behrer, program- och marknadsdirektör för MTV Networks.

Shoot-them-up-spelet Counterstrike spelas av uppåt 100 miljoner människor och har en e-sportscen där det skandinaviska laget Les Seules deltar.

- Serien handlar om ett gäng tjejer som ger sig in i den ganska mansdominerade online-spelvärlden och spöar skiten ur grabbarna, samtidigt som de har kul och reser runt i världen. Spelandet och tävlandet är centralt, men det handlar också om relationsdramatik, möten och glamor, säger Mattias Behrer.

Det svenska produktionsbolaget Bringiton står för idé och produktion och serien har tio avsnitt. Play Us får svensk premiär den 25 maj i MTV och programmet ska gå på söndagar kl 20.

- Det är alltid svårt att säga, men det vore toppen med 80.000 på premiären. Vi har ju börjat bli bortskämda med ett bra tittande det här året. Men jag tror också att det här är ett format som drar fler tittare allt eftersom, säger Mattias Behrer.

Programmet har tidigare visats i bland annat Frankrike, Spanien och Brasilien. Nokia är huvudsponsor i Skandinavien.

- Vi har samarbetat med Nokia tidigare på många olika sätt, både i Norden och internationellt. Våra varumärken trivs bra ihop, säger Mattias Behrer.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.