Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Planet Creative hjälper Billgren bygga lyxby i Thailand

Publicerad: 9 Maj 2008, 12:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Konstnären Ernst Billgren bygger by för rika i Thailand. Designbyrån Planet Creative har tagit fram byns grafiska identitet.


Ernst Billgren berättade i tidningen Expressen om sina planer på att bygga en exklusiv by i Thailand. Han tyckte nämligen att "alla nybyggda turistbyar såg ut som amerikanska förorter".

Ernst Billgrens by Seahill ska innehålla hus, vägar, reningsverk och elefantleder. Han har nu bett Planet Creative om hjälp.

- Vi tar fram det grafiska uttrycket, det vill säga den infrastrukturella grafiska designen samt grafisk design på diverse spännande företeelser inom projektet, säger Fredde Johanson på Planet Creative.

Han är dock förtegen om detaljer. Men uppenbart nöjd med uppdraget.

- Det är lite nypa-sig-i-armen-känsla för oss att ha fått äran att jobba med Ernst och arkitektbyrån NOD. Fast det kanske för den delen är lite nypa-sig-i-armen-känsla för dem att få jobba med oss också, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.