Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Piraternas hån mot åklagaren

Publicerad: 19 Februari 2009, 06:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

När juristerna i Pirate Bay-rätegången gått hem för dagen slog hackarna till mot upphovsrättsorganisationen IFPI:s svenska sajt. Åklagaren Håkan Roswall hängdes ut och anklagades för lögn.


"SLUTA LJUG HÅKAN ROSWALL!!!

Den hänsynslösa jakt som IFPI, Antipiratbyrån, Warner Bros och alla andra företag med en bricka i spelet bedrivit har nu resulterat i en rättegång där fyra oskyldiga män står åtalade för upphovsrättsintrång.

Det här är en krigsförklaring mot antipiratindustrin och aktörerna bakom den, och vi uppmanar allmänheten till bojkott och lynchning av de ansvariga. IFPI är bara början. Fortsättning följer."

Den texten möttes besökaren på upphovsrättsorganisationen IFPI:s svenska sajt under en kort tid i går kväll. Sidan hade blivit hackad av avsändaren "Den nya generationen".

På den hackade sajten namngavs också tre av de åtalde i rättegången genom sina nätalias, Anakata, Tiamo och Brokep som syfter på Gottfrid Svartholm Warg, Fredrik Neij respektive Peter Sunde.

Peter Sunde, som blivit den som tidigare skött de flesta kontakterna med media, beklagar dock attacken på sin blogg i dag på morgonen. Enligt hans blogginlägg går rättegången bra och attacken mot IFPI gagnar inte The Pirate Bay.

Än i dag är IFPi:s svenska sajt ur spel. När detta skrivs verkar även Ifpi.com och Ifpi.org vara ur funktion.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.