Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pirater sprider PC för Alla: "Ett för jäkligt intrång"

Publicerad: 20 Augusti 2008, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Piratsajten Mygazines.com har fått sin första svenska tidning. IDGs PC för Alla ligger nu till allmän nedladdning på den omdiskuterade sajten.


På sajten kan användarna själva ladda upp högupplösta versioner av olika tidskrifter som Sports Illustrated, Wired, Cosmopolitan, Glamour, och Time. Vems om helst kan läsa dem utan att betala ett öre. Sajten lanserades i juli och har cirka 16.000 användare.

PC för Allas chefredaktör Fredrik Agrén är kluven till att tidningen finns på sajten.

- Å ena sidan är det bra marknadsföring för tidningen och det kan leda till att fler upptäcker PC för Alla och går och köper den. Dessutom har vi redan publicerat materialet på vår sajt så jag tror inte att vi lider någon större ekonomisk skada, säger Fredrik Agrén.

- Å andra sidan så är det ett för jäkligt intrång i upphovsrätten. Vi har lagt ner mycket jobb och pengar för att ha kontroll på materialet, och nästa steg är förmodligen att Mygazines börjar sälja annonser.

I USA har förlagen reagerat kraftigt mot Mygazines och överväger rättsliga åtgärder.

- Vi diskuterar internt om det går att göra något juridiskt, men det finns inga uppenbara lösningar. Om inte annat så får vi se vad som händer med de amerikanska förlagen.

Har ni varit i kontakt med Mygazines?

- Inte än. Nu diskuterar vi på ledningsnivå för att se om vi ska agera som förlag. Antagligen kommer fler IDG-titlar upp på sajten snart.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.