Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Petter Nylander blir vd

Publicerad: 1 Mars 2011, 08:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Petter Nylander, tidigare vd på TV3 och OMG, blir chef för Universum.


– Det blir allt viktigare att attrahera ung arbetskraft, tidigt. De stora konsultbyråerna har förstått detta länge men nu börjar allt fler företag att haka på. Två av tre storföretag är i dag aktiva inom employer branding, säger Petter Nylander till Dagens Industri.

Petter Nylander var tidigare ordförande i Universum, som han en gång kom till som praktikant. Däremellan har han hunnit vara vd för Omnicom Media Group, TV3 Sverige och, senast, spelbolaget Unibet.

Som Unibet-chef har han drivit en hård kamp mot det svenska spelmonopolet. I juli valde han att kliva av sitt jobb. I en intervju med dagensmedia.se sa han att han ville tillbaka till Sverige. På frågan om vad han skulle göra sedan svarade han:

– Jag har ju ett förflutet på MTG och OMD, och mediebranschen tycker jag självklart är spännande. Men jag tycker också att det är spännande att jobba med internationaliseringsprocesser, som vi gjort med Unibet.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.