Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Peter Paunovic hoppar av

Publicerad: 16 April 2010, 11:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

D2D:s vd Peter Paunovic säger upp sig. "Vi skiljs åt som goda vänner och jag är stolt över vad jag har åstadkommit på Metro och D2D", säger han.


Dawn till Dusk bildades år 2008, då Schibsted köpte in sig i svenska Metro.

Peter Paunovic, då försäljningschef på Metro, blev chef för annonspaketet. När D2D fick en egen organisation blev Peter Paunovic vd för organisationen.

Nu har han dock sagt upp sig.

– Jag har idag lämnat in min ansökan om sluta som vd för D2D till styrelsens ordförande Andreas Ohlson. Det var ett tufft beslut som har växt fram successivt, skriver han i ett mejl till Dagensmedia.se.

Anledningen är att interna frågor tagit för mycket tid, säger han:

– Sedan vi satte D2D i eget bolag har jag arbetat väldigt hårt med försäljningen men även med interna frågor. Metro och Aftonbladet är två helt fantastiska organisationer. De är dock olika och jag har fått lägga för lite arbete på försäljning och för mycket tid på interna strukturer. Detta har satt mig i en situation som jag inte känner mig bekväm med.

Peter Paunovic har inget nytt jobb att gå till.

– Nu kommer jag ta en välförtjänt ledighet och se över mina alternativ.

Andreas Ohlson, vd på Metro, kallar avhoppet "jättetråkigt".

– Han är en av våra absolut mest meriterade säljare och har dragt in väldigt många miljoner kronor till företaget. Men jag respekterar hans beslut, säger han.

Metros försäljningsdirektör Magnus Kepinski tar över vd-posten i bolaget.

– Sedan letar vi efter en försäljningsdirektör till D2D som ska ta över det operativa ansvaret och där har vi en shortlist med namn, säger Andreas Ohlson, vd på Metro.

Så sent som i måndags valde D2D-säljaren Stefan Andersson att sluta på D2D för att gå till Impact.

Ska även han ersättas?

– Det blir upp till den personen som tar över det operativa ansvaret. Men jag förutsätter att det blir så, säger Andreas Ohlson.

Ordförandeskapet i bolaget roterar och nu tar Aftonbladets vd Anna Settman över det.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.