Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Peter Bergström till Delta Projects

Publicerad: 13 september 2012, 08:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Microsoft Advertisings förra Sverigechef Peter Bergström har ett nytt jobb.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Peter Bergström lämnade Microsoft i början av året, efter två år på bolaget.

Nu är det klart vad han ska göra härnäst. Sedan en vecka har Peter Bergström en nyinrättad tjänst som Sverigechef på onlinemarknadsföringsbolaget Delta Projects.

– Vi växer och eftersom Sverige är vårt hemmakontor behöver vi stärka oss här. Peter har en intressant profil för oss, säger Delta Projects vd John Lilja, som hittills haft rollen som Sverigechef.

Delta Projects erbjuder en så kallad DSP, demand side platform, som hjälper annonsörer att köpa annonser på annonsbörser. I Sverige är handeln via annonsbörser fortfarande begränsad, men i USA och Storbritannien är den mer utbredd och John Lilja och Peter Bergström är övertygad om att marknaden kommer förändras snabbt även i Sverige.

– Det känns roligt att få vara med i den utvecklingen och jobba med en produkt som hjälper annonsörer och mediebyråer att få tillgång till annonsbörserna, säger Peter Bergström.

Före sommaren lämnade försäljningschefen Johan Emtefall Delta Projects för TT. Hans efterträdare har rekryterats internt, enligt John Lilja.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev