Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Persbrandt överväger åtgärder mot Se & Hör efter nakenbilder

Publicerad: 8 Januari 2009, 11:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Skådespelaren Mikael Persbrandt överväger att stämma Se & Hör efter att tidningen publicerat lättklädda privatbilder på honom. Se & Hörs chefredaktör Tua Lundström ser inga problem med publiceringen. "Persbrandt har ju alla publicerat när han är på fyllefest, eller när han slår någon på käften", säger hon till Dagens Media.


Se & Hör publicerar i sitt senaste nummer bilder på Mikael Persbrandt, tagna på en privat fest. På en av bilderna syns en naken Persbrandt som skyler sitt könsorgan med en handduk.

Nu överväger Mikael Persbrandt att dra Se & Hör inför domstol, alternativt anmäla tidningen till Pressombudsmannen.

- Om man publicerar bilder på en person från en privat tillställning så tycker jag att det är osmakligt, säger Sargon de Basso, Persbrandts advokat, till Aftonbladet.

Tua Lundström, chefredaktör på Se & Hör, tycker inte att tidningen har begått något fel. Enligt henne och Se & Hör togs de lättklädda bilderna på ett "knarkparty", där Persbrandt "spexade och hade trevligt".

- Persbrandt har ju alla publicerat när han är på fyllefest, eller när han slår någon på käften, eller när han gifter sig och skiljer sig och gifter sig och skiljer sig. Ibland får han huvudrollen i någon serie - och visst, då skriver vi om det också. Nu deltar han på ett knarkparty - självklart att vi publicerar det, säger hon till Dagens Media.

Tua Lundström fortsätter:

- Persbrandt är dessutom Unicef-ambassadör och borde veta att då går man inte på knarkfester.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.