Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Pernilla August och balkongliv i första numret av Rosie

Publicerad: 3 April 2007, 11:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Nästa vecka landar det första numret av Bonniers trädgårdsmagasin Rosie i butikerna. Tidningen bjuder bland annat på reportage om Pernilla August och hennes lantställe, samt balkongodling.


Det första numret är på 116 sidor, varav 22 är annonser. Tanken är att tidningen både ska vara inspirerande och instrumentell, den innehåller till exempel tio sidor odlingstips. Bland innehållet märks också plocksidor med kafémöbler och årets fröer, utomhuskalas och reportage om antroposofer.

- I många fall riktar sig trädgårdstidningar till de redan kunniga med rejäla trädgårdar och tid att syssla i trädgården, men det har inte de flesta av oss. Många har kanske bara en fransk balkong men gillar blommor och odling. Det som skiljer oss från en traditionell trädgårdstidning är att den inte bara handlar om trädgård utan om hela livet utomhus, säger Rosie Almeida-Stahlin, chefredaktör som också givit namn åt tidningen.

Hachette gav för några år sedan ut Elle Trädgård som de fick lägga ner, vad tror du om Rosies möjligheter att lyckas?

- Elle Trädgård hade mycket inspiration och de drömmar som vi vill inspirera till. Det vill även vår tidning och då är det till exempel viktigt med bra fotografer. Men vi tar också läsaren vid handen och går vidare där de får handgriplig hjälp med projekt som de känner att de kan klara av och göra bra.

- Utmaningen var att göra ett härligt glossy magasin som tillför njutning och förena det med handgriplig hjälp. På trädgårdsmässan i helgen fick vi fantastisk respons, jag är överlycklig över mottagandet.

Målgruppen för Rosie är kvinnor från 35 år och uppåt. I år kommer tidningen med 4 nummer men redan nästa år blir det sannolikt 6 nummer. Det första numret trycktes i 50.000 exemplar.

- Jag känner inte direkt att vi har någon konkurrens just nu. Det råder en inredningsboom och parallellt med den en trädgårdsvåg, men ingen har hittills gjort en tidning som konsekvent förenar det. Till exempel Drömhem & Trädgård är ju fortfarande en inredningstidning med mycket trädgårdsmaterial. Konceptet för Rosie är outdoor living.

Redaktionen består, förutom chefredaktören Rosie Almeida-Stahlin, också av redaktören Mona Ryberg Nordgren. Layouten görs av Jennifer Ousbeck, Annika Almberg och Staffan Millqvist.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.