Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Per Lorentz lämnar MTG

Publicerad: 30 September 2015, 12:52
Uppdaterad: 11 December 2015, 12:41

MTG-koncernens presschef Per Lorentz slutar efter totalt 10 år på företaget, kan Dagens Media berätta. Han har tackat ja till jobbet som chef för säkerhetsföretaget Seccredos underrättelseavdelning.


Ämnen i artikeln:

MTG

Hur känns det att lämna MTG?

- Blandning av nostalgi kombinerat med spänning inför det som kommer. Jag har trivts bra på MTG men ibland dyker det upp tillfällen som är svåra att tacka nej till. Jag är kvar på MTG året ut så det finns gott om tid för att säga hej då till folk, säger Per Lorentz till Dagens Media.

Hur länge har du varit på MTG?

- Sammanlagt från den dagen jag klev in som intet ont anande reporter på Finanstidningens redaktion 1999 är det nästan 10 år, fast i olika omgångar. Tjänsten som koncernens presschef har jag haft i drygt tre år.

Vad ska du göra i stället?

- Jag ska börja på Seccredo som chef för underrättelseavdelningen, samt vara med och etablera ett nytt affärsområde inom kriskommunikation.

Vad är det som lockar med Seccredo-jobbet?

- Säkerhetsbranschen är väldigt spännande och Seccredo är en av de ledande aktörerna i den branschen. Får man frågan om man vill vara med om att bygga ett nytt affärsområde och att driva affären är det svårt att tacka nej. Som alla andra 40-plussare har jag väl stundtals umgåtts med tanken på att göra något helt nytt, och Seccredo-jobbet kan snarast beskrivas som ett drömjobb.

Hur har du upplevt de många åren i mediebranschen, som ju befinner sig i en stor och emellanåt ganska kämpig omvandling?

- Spännande, fartfyllda, roliga, och ibland självklart frustrerande. Medier älskar medier, jobbar du på ett mediebolag är allt som sker under under luppen.

- Det är sant att branschen befinner sig i en omvandling, men å andra sidan så har debatten om den omvandlingen pågått sedan jag gick på JMK för nästan 20 år sedan. En lärdom är att den som ägnar sig alltför mycket åt att titta i spåkulan får ta på sig dumstruten förr eller senare. Åtminstone har jag själv varit kandidat till struten vid några tillfällen.

Vem tar över efter dig på MTG?

- Rekryteringsprocessen är i gång, men jag varken är eller bör vara speciellt inblandad i den.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.