Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Per Jodenuis gör reklam för trosföretag - för 25 kronor

Publicerad: 18 Januari 2007, 14:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Lägg ut en länk till en sida med sexiga underkläder på din blogg - och få en trisslott. Hundratals svenska bloggare har fått erbjudandet. En av de som nappat är Per Jodenius.- Jag vill inte alls prata om det där, säger Jodenius.


På Jodenius blogg ligger reklamen för företaget evasunderklader.se ute. För det har Jodenius, en av de åtalade efter höstens dataintrångsskandal, fått en trisslott, värd 25 kronor.

Under rubriken "Behöver du underkläder?" publicerar Luf:s förre pressekreterare underklädesreklamen - men utan att berätta varför. Istället skriver han:"En polare till mig handlade hos dem för ett tag sen och var väldigt nöjd."

Marcin Nowak ligger bakom den annorlunda reklamkampanjen:

- Det kostar ju bara en trisslott, och lotter är avdragsgillt och skattefritt. På ett oerhört billigt sätt kan vi dra trafik till kundens nya sajt, säger han.

Enligt Nowak har omkring tio procent av de hundratals bloggare som fått erbjudandet lagt ut reklamen, och alla har fått sina trisslotter.

- Det enda vi kräver är att de lägger ut en länk till oss. Om de sedan vill hemlighålla att det är reklam eller inte är upp till respektive blogg. Många har hört av sig och tyckt att det är ett smart sätt att marknadsföra sig på, säger Nowak.

- Vi har också blivit kontaktade och mer eller mindre utskällda av personer som tycker att det är ett närmast omoraliskt sätt samtidigt som de avslutat sina mejl med att de är öppna för förslag om ersättningen är högre.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.