Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Per Borgklints nya jobb

Publicerad: 5 maj 2009, 13:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Access Industries förvärv räddade ice.net. Nu får företaget en ny vd i förre Canal Plus-chefen Per Borgklint.


I slutet av april informerade Canal Plus vd Per Borgklint sin personal att han tagit beslutet om att lämna företaget, som köptes av TV4 förra året.

- Jag gör ingen hemlighet i att jag är en person som gillar utmaningar. Jag är ingen förvaltare, sa han till Dagensmedia.se då.

Nu har han fått en ny utmaning: vd-jobbet på krisdrabbade svenska mobila bredbandsnätet Ice.net. Det uppger Telekomnyheterna.

- Det stämmer, jag lockades av den personliga utmaningen och entreprenörskapet, säger Per Borgklint till Dagensmedia.se.

Ice.net gick i konkurs tidigare i år. Bolaget räddades dock då amerikanska Access Industries tog över verksamheten.

Hur ser du på de problem som bolaget haft tidigare?

- Problemen gick att härdleda till den finansiella krisen. Hade det varit tre år sedan hade bolaget fått in pengar, men nu fanns inga. Följaktligen gick bolaget i konkurs men nu har Access Industries kommit in.

Per Borgklint är ingen nykomling i branschen. Han kom till C More från jobbet som chef för Tele2 Benelux och har också varit vd för Optimal Telecom.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.